De Living History Group Holland (LHGH) is op 31 januari 2001 opgericht, maar bestond daar voor al onofficieel als de British Airborne Group Holland. Het doel van de LHGH is het in leven houden van de militaire geschiedenis door middel van het uitbeelden van eenheden uit de militaire historie in de periode 1940-1945. De LHGH speelt een authentieke en educatieve rol bij herdenkingen en evenementen en vaak is zij een schakel tussen bezoekers en WO2 veteranen.

Onze werkgroepen streven er verder naar om een zo hoog mogelijke graad van authenticiteit te bereiken, in kleding en uitrusting alsmede voertuigen. De voertuigen waarover de leden beschikken zijn onder andere Ford/Willys Jeeps, Dodge WC51, Weasels, M8 Reconnaissance Vehicle, Scoutcar en Halftracks. Deze voertuigen worden veel bij evenementen ingezet.

De Living History Group Holland onderscheidt zich van andere re-enactment verenigingen in Nederland door de hoge opkomstgraad van de leden bij evenementen en de grote hoeveelheid materieel waarover zij beschikt.